вверх

Отлично

Заполните эту и Наш консультант с вами свяжется

*Ваши данные никогда не будут переданы третим лицам

РЯБОШАПКА ЗАТВЕРДИВ ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ АТЕСТАЦІЇ ПРОКУРОРІВ

РЕФОРМА ПРОКУРАТУРИ , атестація прокурорів , IQ

04/10/19

2591

#Реформа прокуратури | #Атестація прокурорів | #Підготовка до переатестації та IQ екзаменів прокурорів України

 

Це оглядова стаття, де приведена позиція головного прокурора Рябошапки, що до реформи прокуратури

 

РЕФОРМА ПРОКУРАТУРИ

 

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка оголосив про запуск другого етапу реформи прокуратури та затвердив порядок проведення атестації для прокурорів прокурорів.

 

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка

 

Про це він розповів під час брифінгу 4 жовтня.

 

За словами Рябошапки. кількість прокурорів в структурі повинна зменшитися, адже кількість прокурорів відносно населення є одною з найбільших у світі.

 

Читайте у "Нашій Бібліотеці Знань": FEMIDA: Подробности психологического тестирования​

 

"Ми не бачимо потреби. аби в системі правосуддя була така велика кількість прокурорів. Але ці прокурори повинні бути справедливими, доброчесними та ефективними. Для того. щоб прокурори були такими, ми пропонуємо запровадити постійну періодичну перевірку доброчесності, для цього ми залучили колег з НАБУ", – розповів Рябошапка.

 

Атестація проводитиметься кадровими комісіями в три етапи. За допомогою перших двох випускники оцінюватимуть свої знання і вміння в застосуванні закону, а також загальні здібності та навички шляхом автоматизованого анонімного тестування.

 

Атестація відбуватиметься у три етапи:

 

І. Складання іспиту у формі анонімного тестування з використанням комп’ютерної техніки з метою виявлення рівня знань та умінь у застосуванні закону, відповідності здійснювати повноваження прокурора

 

Під час тестування на знання та вміння застосовувати законодавство кандидатам на посади прокурора потрібно буде за допомогою комп’ютерної техніки дати відповідь на 100 питань за 100 хвилин. Питання будуть містити варіанти відповідей, один з яких – правильний, за який нараховується 1 бал. Положенням встановлюється прохідний бал у 70 балів. Якщо кандидат не завершив тест достроково, то після закінчення відведеного часу на екрані з’явиться результат тестування.

 

ІІ. Складання іспиту у формі анонімного тестування на загальні здібності та навички з використанням комп’ютерної техніки

 

Тести, які  прокурори повинні будуть пройти на другому етапі обов'язкової "добровільної" атестації буде подібно до суддівського корпусу. Це тести Psymetrics, а саме: Вербальний інтелект і Абстрактно-логічне мислення.

 

Тестування здійснюється у режимі офлайн. Кожен прокурор оцінюється за допомогою двох окремих блоків тестування: абстрактно-логічного та вербального. Усього іспит складається з 60 питань (кожен блок включає ЗО питань), що обираються системою респондентові у довільному порядку за допомогою адаптивного механізму.

 

Хоча в кожному з блоків по ЗО завдань, необхідно зосередитись на правильності відповідей, а не на тому, аби пройти їх усі. На блоки вербальний інтелект виділено 8 хвилин та на абстрактно-логічний - 20 хвилин.

 

Зі спливом часу кожен блок тесту автоматично завершується, система блокується для подальшого надання відповідей і проводиться автоматичний підрахунок результатів.

 

Результати кожного блоку підраховуються за допомогою стандартизованих балів за шкалою від 55 до 145 балів за градацією:

55-70 балів - дуже низький рівень;

70-85 балів - низький рівень;

85-93 бали - нижчий за середній рівень;

93-107 балів - середній;

107-115 балів - вищий за середній;

115-130 балів - високий рівень;

130-145 балів - дуже високий рівень.

 

Після завершення часу на іспит прокурору необхідно дочекатися, поки член робочої групи зафіксує у відомості результат, після чого посвідчити результат своїм підписом. Кількість балів, отриманих за результатами іспиту на загальні здібності та навички, вираховується як середній арифметичний бал за результатами обох блоків.

 

Встановлений прохідний бал (мінімально допустима кількість набраних балів, які можуть бути набрані за результатами тестування) для успішного складання іспиту у формі анонімного тестування на загальні здібності та навички з використанням комп’ютерної техніки - 93 бали.

 

ІІІ. Проведення співбесіди з метою виявлення відповідності прокурора вимогам професійної компетентності, професійної етики та доброчесності і виконання практичного завдання для оцінки рівня володіння практичними уміннями та навичками прокурора

 

Останній етап - перевірка професійної компетентності і доброчесності на співбесіді, що включає також виконання ситуаційного завдання. Сама співбесіда полягатиме у обговоренні результатів дослідження членами комісій матеріалів атестації щодо дотримання прокурором правил професійної етики та доброчесності. Рішення комісії щодо прокурора після проходження співбесіди приймаються відкритим голосуванням.

 

Атестація: перший крок реформи прокуратури

Атестація: перший крок реформи прокуратури

 

Читайте у "Нашій Бібліотеці Знань": FEMIDA: Сучасні прогресивні методи визначення IQ (Intelligence Quotient)

 

Рябошапка зазначив, що реформа передбачає залучення молодих кадрів без прокурорського стажу.

 

"Працівники прокуратури матимуть конкурентну зарплату, адже наразі є одними з найменш оплачуваних в юридичній галузі", - запевнив він.

 

Також генпрокурор наголосив, що оновлена прокуратура буде орієнтуватись на потреби суспільства, адже наразі десь 70% не довіряють прокурорам.

 

Своєю чергою перший заступник генпрокурора Віталій Касько розповів чим ця реформа відрізняється від тієї, що проводила минула влада.

 

"Ця реформа відрізняється тим, що попередні були спроби атестації в місцевих прокуратурах, а зараз пропозиція змін стосується оновлення прокуратури зверху. Починаючи з Генеральної прокуратури, яку не просто перейменують, а всі працівники пройдуть тести переатистацію і перевірки, тести ... Потім будуть обласні прокуратури та окружні. Це реформа знизу до верху", – розповів Касько та пообіцяв, що ця реформа не буде "фасадною" і стосуватиметься суті відомства.

 

Нагадаємо, Верховна Рада під час засідання 19 вересня проголосувала в цілому за проєкт закону, який реформує органи прокуратури. Зокрема перейменовує Генпрокуратуру на Офіс генерального прокурора, який очолює генеральний прокурор, що має двох перших заступників та заступників, а також заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

 

 

ПІДГОТОВКА ДО ТЕСТУВАННЯ ВЕРБАЛЬНОГО ТА АБСТРАКТНО-ЛОГІЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ

 

Автор Олександр Саченко Тренер НЛП | Бізнес тренер |
жовтень 2019 року

Или оставьте свой коментарий.

Наши проекты:

Наши контакты:

Україна, Київ, вул. Липківського, 7

+38 063 156 79 40 (Україна),

alexandrnlp@gmail.com

© 2016 META CONSALTING Все права защищены.

Отлично

Заполните эту форму и начните обучаться азам политтехнологий, увеличив свое конкурентное преимущество

*Ваши данные никогда не будут переданы третим лицам

Отлично

Зарегистрируйся и обучись азам психологической защиты от неконструктивной критики, личностных нападок, оскорблений и провокаций

*Ваши данные никогда не будут переданы третим лицам

Замечательно

Заполните эту форму и Вы зарегистрируетесь

*Ваши данные никогда не будут переданы третим лицам